Duurzaamheid bij DWRS Label

Van koken op gas naar lucht frituren met een airfryer. Dagelijks zijn er nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Ook DWRS label probeert op haar manier meer aandacht te hebben voor onze planeet.

We weten allemaal dat de fashion- en schoenenindustrie veel impact heeft op het milieu. Wij, als schoenenmerk, voelen ons verantwoordelijk om hier bewust mee om te gaan en een steentje bij te dragen aan een milieuvriendelijke werkwijze. Dit doen wij bij DWRS label door zoveel mogelijk verantwoord te ondernemen. Hierin is ieder stapje in de goede richting belangrijk en essentieel! Duurzaamheid is een heel actueel onderwerp binnen ons bedrijf en we willen in de toekomst extra stappen maken.

Retourkosten

Bij DWRS label vinden we het belangrijk dat jij je nieuwe schoenen met veel liefde kan dragen. Toch kan het soms voorkomen dat je niet helemaal tevreden bent en jouw bestelling retour wilt sturen. Omdat we willen dat iedereen bewust bij ons winkelt vragen wij €4,50 om een artikel te retourneren. De fashion- en schoenenindustrie heeft veel impact op het milieu. Wij voelen ons dan ook verantwoordelijk om hier bewuster mee om te gaan.

Fabrikanten en materialen

In samenwerking met gecertificeerde fabrieken in Portugal werken wij er hard aan om de collectie zo duurzaam mogelijk te laten produceren. De partners daar, maar ook de toeleveranciers, selecteren we daarom zelf. Hierdoor zijn de materialen gekwalificeerd en ook steeds vaker gerecycled. Van rest-materialen uit vorige producties laten wij samples maken om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk afval overblijft. Deze rest-materialen zetten we vervolgens ook in voor toekomstige collecties. Op deze manier streven we naar ‘zero waste’.  We stellen de collecties met zorg samen vanuit Nederland, maar monitoren de arbeidsomstandigheden tijdens de bezoeken aan de fabrikanten.

Shoe care

Sinds kort hebben wij ook een shoe care lijn aan onze collectie toegevoegd, zodat je nog langer plezier hebt van jouw nieuwe DWRS items en deze dus minder vaak hoeft te vervangen.
Dit product is biologisch afbreekbaar en je kunt dus met een gerust hart nog een keer extra sprayen zonder chemische stoffen te verspreiden. Deze producten zijn nl. gemaakt van natuurlijk materialen en op waterbasis!

 

 

 

Review

Door een review achter te laten op onze webshop, weet de volgende koper precies hoe het product valt en kan door jouw hulp betere keuzes gemaakt worden!

Op onze webshop kun je je ook aanmelden voor een re-stock notificatie. Wij krijgen dan een melding wanneer er veel vraag is naar een bepaald model en kunnen we daarna de fabrikant aan het werk zetten. Hierdoor proberen we over-productie zoveel mogelijk te minimaliseren.

Daarnaast word je beloond als je de schoenen houdt en draag je jouw steentje bij aan de verduurzaming van DWRS label. 

 
Alleen met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat de wereld gezond blijft! Samen staan we sterk en we willen jullie ook vragen om hierbij stil te staan op zijn tijd. Onthoud goed: alle kleine beetjes helpen. :)

Heb je suggesties voor ons om nog bewuster te worden? Of heb je vragen? Stuur ons dan gerust een mailtje: webshop@dwrslabel.com