Duurzaamheid bij DWRS Label

Van koken met gas, naar lucht frituren met de airfryer. Dagelijks zijn er nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Ook DWRS label probeert bewuster om te gaan met het milieu.

We weten allemaal dat de fashion- en schoenenindustrie veel impact heeft op het milieu. Wij, als schoenenmerk, voelen ons verantwoordelijk om hier bewust mee om te gaan en een steentje bij te dragen aan een milieuvriendelijke werkwijze. Dit doen wij bij DWRS label door zoveel mogelijk verantwoord te ondernemen. Hierin is ieder stapje in de goede richting belangrijk en essentieel! Duurzaamheid is een heel actueel onderwerp binnen ons bedrijf en we willen in de toekomst extra stappen maken.

In samenwerking met gecertificeerde fabrieken in Portugal werken wij er hard aan om de collectie zo duurzaam mogelijk te laten produceren. De partners daar, maar ook de toeleveranciers, selecteren we daarom zelf. Hierdoor zijn de materialen gekwalificeerd en ook steeds vaker gerecycled. Van rest-materialen uit vorige producties laten wij samples maken om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk afval overblijft. Deze rest-materialen zetten we vervolgens ook in voor toekomstige collecties. Op deze manier streven we naar ‘zero waste’.  We stellen de collecties met zorg samen vanuit Nederland, maar monitoren de arbeidsomstandigheden tijdens de bezoeken aan de fabrikanten.

Om onze klanten bij de duurzaamheid van DWRS label te betrekken, hebben we een spaarsysteem ontwikkeld waarbij je punten kan sparen en mee kan werken aan een meer duurzame DWRS World! #IAMDWRS

Door een review achter te laten bij een product die je hebt aangeschaft, weet de volgende koper precies hoe het product valt en kan door jouw hulp beter de juiste keuzen maken! Daarnaast wordt je beloond als je de schoenen houdt en draag je jouw steentje bij aan de verduurzaming van DWRS label. 

 

Alleen met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat de wereld gezond blijft! Samen staan we sterk en we willen jullie ook vragen om hierbij stil te staan op zijn tijd. Onthoud goed: alle kleine beetjes helpen. :)

Heb je suggesties voor ons om nog bewuster te worden? Of heb je vragen? Stuur ons dan gerust een mailtje: webshop@dwrslabel.com